15 Травня 2019
Новини

У Києві протестують шахтарі з Львівщини (фото, відео)

У Києві протестують шахтарі з Львівщини (фото, відео)

З ранку 15 травня майже півтисячі працівників ДП «Львівугілля» пікетують Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Кабінет міністрів і Верховну Раду.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Вдатися до акції протесту у столиці гірників Прибужжя змусила заборгованість із заробітної плати та припинення відвантаження вугілля.

На численні листи і звернення до профільного міністерства та Кабміну трудовий колектив жодної відповіді не отримав. Тим часом видобуте вугілля накопичується на аварійних складах, а концентрат – на збагачувальній фабриці, що може призвести до його самозаймання. При цьому профільне міністерство ніяк не координує збут вугілля.

Через це шахтарі Львівщини не можуть самі собі заробити на зарплату, технологічні потреби, розвиток виробництва та сплату податків і зборів, а державної підтримки їм у бюджеті не передбачено. Тому вони хочуть отримати від столичних високопосадовців відповіді на найболючіші свої питання.

У той час, коли гірники протестують, охорона Міненерговугілля, за вказівкою Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, не пропустили до приміщення Міністерства Голову Незалежної профспілки гірників України, у зв'язку з чим заблокували введення переговорів.

Щоб озвучити свої вимоги та розказати про складну ситуацію шахтарів сьогодні, 15 травня, о 12.00 у Національній спілці журналістів України відбудеться прес-конференція на тему: «Зарплату шахтарям не виплачують, вугілля не відвантажують. Чому?»

Участь у прес-конференції візьмуть голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець,  голова Регіонального об?єднання НПГУ у м. Червонограді Львівської області Віталій Оніжук тощо.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, НП, акція протесту, зарплата, гроші, львів
В тему

Останні матеріали