14 Травня 2019
Новини

Суд прийняв рішення у справі ПриватБанку на користь Коломойського

Суд прийняв рішення у справі ПриватБанку на користь Коломойського

Шостий апеляційний адміністративний суд не підтримав позицію НБУ і визнав чинним попереднє рішення Окружного адміністративного суду.

Вчора Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Нацбанку України (НБУ) на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування розпорядження НБУ про перевірку ПриватБанку у жовтні 2016 року, підсумки якої лягли в основу націоналізації фінустанови, – пише Новий час.

«Цим рішенням суд апеляційної інстанції погодився з рішенням суду першої інстанції. Суд першої інстанції раніше задовольнив позов Тріантал і скасував розпорядження НБУ про проведення позапланової перевірки ПриватБанку», – повідомили юристи ПриватБанку.

Мета перевірки НБУ серед іншого була перевірка фінансового стану ПриватБанку. Матеріали перевірки увійшли в основу рішення НБУ №498 про визнання ПриватБанку неплатоспроможним.

У ПриватБанку відзначали, що судовий процес про визнання незаконним проведення інспекційної перевірки НБУ в ПриватБанку напередодні визнання банку неплатоспроможним є одним з ключових, оскільки воно стало основою для націоналізації фінустанови.

Юристи ПриватБанку відзначили, що будуть подавати касацію у Верховний суд щодо цього рішення.

Читайте також:

Коломойський заявив, що Приват насправді збитковий

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, приватбанк, суд, ігор коломойський
В тему

Останні матеріали