13 Травня 2019
Новини

Підпільно знімав прем’єри: в Україні вперше судитимуть «кінопірата»

Підпільно знімав прем’єри: в Україні вперше судитимуть «кінопірата»

Вперше в Україні до суду направили кримінальну справу проти «пірата», який незаконно знімав прем’єрні покази фільмів у кінотеатрах, а потім продавав їх. Порушнику загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомляє IA ZIK.

У Кіберполіції розповіли про проведення операції «Пірати», в ході якої порушили 19 кримінальних справ у сфері порушення прав інтелектуальної власності, а 4 особам вже повідомили про підозру.

«Протягом проведення операції до суду вперше було направлено справу щодо молодика, який знімав прем’єрні покази кінофільмів у кінотеатрах та продавав ці відео для поширення на піратських сайтах. Справу було кваліфіковано за частиною 1 статті 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Наразі мешканцю міста Кривий Ріг загрожує до двох років ув’язнення», – йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці припинили роботу понад 30 піратських онлайн-кінотеатрів і низки інших піратських ресурсів.

«Закінчення проведення операції не означає, що робота в цьому напрямку припиняється. Ми продовжуємо проводити заходи з викриття так званих піратів та готові до взаємодії з правовласниками для реагування на факти порушення їх прав. Тож закликаємо зацікавлених сторін до співпраці у протидії піратству», – зазначив начальник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зграя псів пошматувала дівчину на Херсонщині

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, київ, Політика, НП, кінопірати, суд, україна, авторське право
В тему