11 Травня 2019
Новини

«Рейвах»: благодійників із Луцька жахнуло, в яких умовах «неграмотна» мати із Лища утримує дітей

«Рейвах»: благодійників із Луцька жахнуло, в яких умовах «неграмотна» мати із Лища утримує дітей

Останніми днями у популярних серед волинян пабліках у соцмережі Facebook багато репостів отримав допис про багатодітну жительку села Лище неподалік Луцька.

Доросла жінка у свої роки неписьменна і безграмотна, живе із трьома малими дітьми у страшних злиднях. І небайдужі сусіди цієї сім’ї звернулися до земляків із просьбою про допомогу дитячими речами і харчами цим людям у скрутному становищі. Цей пост мав значний резонанс, і до Лища потяглися добросердечні волиняни із «гуманітарною допомогою», бажаючи помогти багатодітній матері. Та окремі з них виявилися шокованими, побачивши, в яких умовах проживають малолітні діти цієї громадянки. І велику частину провини за таку ситуацію покладають саме на матір.

Так, саме таке враження після поїздки у Лище лишилося у лучанки Ольги Виноградової, яка поділилася побаченим у facebook-спільноті «Теревені про Луцьк». Текст допису подаємо повністю (з правописними правками):

«Уперше пост про сім’ю з Лища побачила тут. Тому і залишу свій відгук. Мабуть, дехто чув про цю сім’ю, бідну і нещасну, з Лища. То я ще хочу розказати. Приїхавши туди, ми були шоковані, і дехто скаже, що є ще гірші, та мені інші не цікаві поки, не знаю, не бачила. На цей час увага націлена на цю сім’ю. Мені не шкода маму, мені шкода дітей. Почнемо з мами, з берегині сім’ї, хазяйки своєї домівки, так як на постійній основі живуть вони четверо, це діти та мама. Нечистоплотна, брехуха Чому? На одне питання три різні відповіді. Питаємо «Діти чистять зуби?», каже «Так!». Покажи щітку, знає, що бреше, і веде, показує щітки під диваном, в пакеті, запаковані. Чи пере одяг? Одяг не переться, а спалюється . Хто привіз речі, ви, звісно, молодці, але, люди добрі, він не розкладений, діти в брудній одежі, як і мама, в хаті повна антисанітарія, мама не знає, скільки їй років, не вміє рахувати гроші, читати, писати, не знає елементарних речей...

Рахую, що зараз рейвах, а що було до того (якби в мене було таке становище, я щаслива була б від того, що привезли стільки, розкладай, користуйся). Можна жити бідно, але в хаті чисто. Віник, шмату в руки і пішла... маленькі діти! Це жах! Мама відстала взагалі! На елементарні питання відповіді на могла дати, і на кожному слові бреше, перепитуємо – вже інша відповідь. Коли ми приїхали, були люди з Володимира, привезли нові іграшки, взуття, постіль, одіяло, подушку, речі. Хочеться допомогти, коли людина прагне змін, а тут, як вона сказала, «мені і так нормально, а що, щось не так?». В її мами поведінка аморальна (чули не з одних уст). Сусіди адекватні люди, хочуть допомогти. Вона сьомий рік так живе. Ще можу дуже страшні речі тут написати, але не буду. Хай це буде для соціальних служб якщо що. Мало, мало, мало завезти просто допомогу. Тут треба працювати зсередини, діти нічого не знатимуть, живучи в такому соціумі. До слова, в її мами забрали двоє дітей малих. Каже, що любить. Мало любові, любі друзі, за дитиною треба елементарний догляд – помити, вдіти, вчити адаптуватися в житті, повести в садок. Ми були там 2 години, а може, і більше, я зла і нервова приїхала. Шкода дітей, славні дітки. Мати наче каже, що візьметься за прибирання, хоче навчитися, але водночас: «Нащо це мені, я все одно забуду». Ще така захисниця Оля об’явилась, хамка та й годі. Коли запитали, чому не допоможе вивчити алфавіт і гроші рахувати, заставити поприбирати, то сказала, щоб ми їхали звідти, багато запитань ставимо. В сенсі? Привезти допомогу може кожен! А справді допомогти – одиниці, туди треба соцслужбу. Я не маю ніякого права, але я дала 1 тиждень , щоб розпакувала, розклала, що їй привезли, поприбирала. Хочу кухню привезти їй. І хто тут буде писати «бідна і нещасна», то, дорогі мої, поїдемо зі мною, там пожалієте її, ок? Дівчата доповнять, що, можливо, пропустила!».

Свою розповідь Ольга Виноградова супроводила фотодоказами несприятливих умов, в яких мати ростить своїх малюків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, луцьк, Відео
В тему

Останні матеріали