10 Травня 2019
Новини

Хто у світовому православ’ї першим визнає ПЦУ

Хто у світовому православ’ї першим визнає ПЦУ

Елладська православна церква, скоріше за все, першою визнає Православну церкву України.

Про це в інтерв’ю сказав предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, пише Рубрика.

«Думаю, це буде Елладська православна церква, яка досить позитивно рухається в напрямку визнання нашої автокефалії в цьому році. Багато хто очікував, що більша частина Православних Церков визнає нас протягом трьох місяців – цього не сталося. І не могло статися – занадто консервативне середовище. Це не є якоюсь катастрофою для нас, бо це питання не принципу – «визнають чи не визнають?», а лише питання часу – станеться визнання раніше чи пізніше. Так само, як було з Томосом – ми не мали сумніву, що він буде отриманий, питання полягало лише в тому – коли і як», – сказав він.

Епіфаній не визначив хронологічних рамок визнання ПЦУ Елладською православною церквою.

«Я б не хотів ставити хронологічних рамок, щоб потім не було розчарування. Ми працюємо в цьому напрямку, робота ведеться непроста, але, я думаю, що поступово наш автокефальний статус буде визнаний», – наголосив він.

Глава ПЦУ також прокоментував твердження про те, що першими ПЦУ мають визнати греки, оскільки решта церков приймають рішення, орієнтуючись на них.

«Нам важливе визнання всіх церков. Якщо першою визнає, скажімо, Румунська православна церква – теж дуже добре. Грузинська? Елладська? Прекрасно. Яка буде послідовність зараз сказати складно. Але будь-яка церква, яка визнає нашу автокефалію першою, ввійде в історію як перша, що після Томосу визнала автокефалію Української Православної Церкви», – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Відкат» Томосу? Патріарх Філарет не визнав розпуску Київського патріархату

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, суспільство, православна церква україни
В тему