10 Травня 2019
Новини

Побратими про загиблого на Донбасі морпіха: «Він був неймовірно крутим»

Побратими про загиблого на Донбасі морпіха: «Він був неймовірно крутим»

Загиблому в бою під Миколаївкою на Донбасі українському морському піхотинцеві Денису Козьмі був 31 рік, він мав позивний «Дід», але його часто називали просто Деном.

Про це в соцмережі написав побратим бійця Тарас Чмут, передають «Факти».

За його словами, розвідник-піхотинець був родом з Кілійського району Одеської області, на фронт пішов у 2014 році, всупереч відверто проросійській позиції свого оточення. Ті вважали його «хворим на голову» і «бандерівцем».

У 2015 році Козьма в складі 28-ї Окремої гвардійської механізованої бригади, де був відомий як «Кіпіш», став учасником важкої оборони Мар’їнки. Тоді по їхній позиції ворог відстріляв понад 20 снарядів, а до кінця бою у нього залишалося тільки дві пачки «трасерів» до автомата.

У морську піхоту боєць потрапив восени 2015 року, спочатку воював у складі другої роти, а потім – у розвідувальному взводі, де вважався багатопрофільним фахівцем: міг працювати кулеметником, водієм і механіком, оператором БПЛА – спочатку американського RQ-11B Raven, а потім «Лелека-100».

У Дениса залишилася дочка, яку він виховував сам. Тому після першої ротації він звільнився зі служби, закінчив з відзнакою технікум, почав вивчати англійську і планував вступати до ВНЗ. Новий контракт боєць підписав кілька місяців тому...

«Йому було всього 31... Він був неймовірно крутим!» – написав побратим про загиблого.

Нагадаємо, морський піхотинець зник під час відбиття нападу ворожої ДРГ. Під прикриттям туману ворог намагався наблизитися до позицій ВСУ біля Миколаївки. Однак бойовиків помітили, зав’язався бій. На підмогу бійцям, які чергували на блокпості, підійшла резервна група і почала переслідувати противника. Під час бою Денис Козьма зник. Через сильний вогонь з боку супротивника його пошуки тоді не увінчались успіхами. Бойовики передали ВСУ тіло загиблого морпіха вже 9 травня 2019 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП, війна на сході україни, армія
В тему