10 Травня 2019
Новини

На Волинь прибув очільник ПЦУ (фото, відео)

На Волинь прибув очільник ПЦУ (фото, відео)

У четвер, 9 травня 2019 року, розпочався перший офіційний візит Предстоятеля ПЦУ Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Володимир-Волинської єпархії.

О 19 годині на в’їзді міста Володимира-Волинського його зустріли: керуючий єпархією Преосвященний єпископ Матфей, секретар єпархіального управління прот. Юрій Зінчук, міський благочинний прот. Сергій Місан, голова інформаційного відділу єпархії прот.Василь Мельничук та інші, – повідомляють у Володимир-Волинській єпархії ПЦУ.

Владика Матфей привітав Митрополита зі щасливим прибуттям на древню Володимир-Волинську землю. Предстоятеля також тепло привітали керівники міста і району: міський голова Петро Саганюк, голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець, голова Володимир-Волинської райради Роман Гук, народний депутат ВР Ігор Гузь та інші представники влади. За древньою традицією піднесли коровай і квіти.

Далі кортеж вирушив до кафедрального собору Різдва Христового де духовенство і парафіяни привітали Блаженнійшого Владику.

Після зустрічі Митрополит Епіфаній звернувся з вітальним словом до присутніх та наділив усіх Першосвятительським благословенням, а також нагородив Благословенною Грамотою та відзнакою Предстоятеля, Олександра Малашка.

10 травня 2019 року о 9.00, у день пам'яті преподобного Стефана єпископа Володимир-Волинського, Блаженнійший Митрополит Епіфаній у співслужінні запрошеного єпископату та духовенства очолить святкову Літургію у кафедральному соборі Різдва Христового.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, епіфаній, володимир-волинський, церква, релігія, Політика, православна церква україни, Відео
В тему