6 Травня 2019
Новини

Посадив на ланцюг – чоловік хотів перетворити знайомого на «раба» (фото)

Посадив на ланцюг – чоловік хотів перетворити знайомого на «раба» (фото)

На Сумщині чоловік позбавив волі знайомого.

Потерпілого, з закованими у кайданки руками і з ланцюгом майже у п’ять метрів завдовжки, на автотрасі побачив випадковий водій. Як з’ясували викликані на місце події працівники поліції, чоловік щойно втік із домогосподарства молодого охтирчанина, котрий намагався таким чином долучити втікача до праці на власному обійсті, – повідомляють у ГУ НП у Сумській області.

Екіпаж сектора реагування патрульної поліції Охтирського відділу поліції, прибувши на місце, й справді, на одній з вулиць на околиці райцентру виявив чоловіка з довгим ланцюгом на руці. За словами випадкового свідка, котрий і сповістив поліцію про «бранця», той рухався узбіччям у напрямку села Кардашівка. Потерпілому запропонували проїхати до відділку, та розповісти, що ж з ним трапилося.

Як з’ясувалося, напередодні великодніх свят 54-річний ніде не працюючий Віктор познайомився з 23-річним жителем Охтирки. І той запропонував йому пожити у нього та допомогти по господарству, полагодити паркан тощо. Разом з господарем та його родиною чоловік зустрів Великдень, а вже після свята взялися наводити лад на подвір’ї. Та коли молодий господар дав наймиту наряд на заготівлю деревини, той став заперечувати, не погодився на важку роботу, і, забравши свій одяг, подався геть.

Хазяїн же, виявивши зникнення робітника, не на жарт розлютився. Разом із приятелем, сівши у ВАЗ-2101, поїхали розшукуючи втікача. Побачивши того на одній з вулиць Охтирки, зупинилися і силоміць заштовхали чоловіка до салону машини. А вдома охтирчанин одягнув на нього кайданки та майже 5-метровий ланцюг, і закрив у сарайчику на подвір’ї. Просидівши у неволі з півгодини, Віктор, незважаючи на сковані руки,  все ж зумів відкрити двері та знову втекти з подвір’я «роботодавця».

«Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» Кримінального кодексу України, – коментує начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько. – Санкція статі передбачає покарання у вигляді  обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Слідство триває, з’ясовуються всі обставини вчинення злочину».

Читайте також:

Банда з українців грабувала і жорстоко катувала поляків

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, Фото
В тему

Останні матеріали