3 Травня 2019
Новини

Зі стріляниною і збитим копом: у Києві затримали банду домушників (фото, відео)

Зі стріляниною і збитим копом: у Києві затримали банду домушників (фото, відео)

У Києві затримали групу «квартирників», які при спробі втечі скоїли наїзд на поліцейського.

Аби зупинити іномарку, якою пересувалася злочинна трійця, оперативники карного розшуку столичного главку застосували вогнепальну зброю. Зловмисників затримали, речові докази вилучили, а за фактом події розпочато два кримінальних провадження, повідомляє Алла Борових у відділі комунікації ГУНП Києва.

Подія сталася у Деснянському районі столиці. Під час відпрацювання території на вулиці Закревського працівники карного розшуку помітили двох підозрілих чоловіків. Вони несли в руках сумки з речами та постійно озиралися, тож правоохоронці вирішили зупинити їх для перевірки.

Проте при появі поліцейських незнайомці відразу кинулися до автівки неподалік, де за кермом їх чекав третій спільник. Як тільки подільники опинилися у салоні, водій рушив з місця, скоївши наїзд на працівника поліції. Вимоги зупинитися зловмисники проігнорували, тому правоохоронці спочатку попередили, а потім застосували вогнепальну зброю і вистрелили у капот іномарки.

За кілька метрів рух автівки вдалося заблокувати. У салоні перебували троє чоловіків, яких затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – місцеві мешканці, 1984, 1987 та 1992 років народження, які раніше потрапляли у поле зору правоохоронців за вчинення майнових злочинів.

У ході огляду салону іномарки поліцейські виявили гроші, ювелірні вироби та оргтехніку, а згодом встановили їх походження. Як стало відомо правоохоронцям, ці речі зловмисники викрали із квартири, до якої потрапили шляхом пошкодження замка. А відтак відпрацьовується інформація про причетність трійці до інших аналогічних злочинів.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушень, передбачених статтею 185 (Крадіжка) та статтею 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу, їм загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Джанго звільнений»: на Сумщині на трасу вибіг чоловік, закутий у кайданки і ланцюг (фото)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, НП, поліція, київ, кримінал, Відео
В тему

Останні матеріали