3 Травня 2019
Новини

Показали оновлений дизайн Facebook

Показали оновлений дизайн Facebook

Соціальна мережа Facebook планує змінити зовнішній вигляд сайту і додатків.

Редизайн, що отримав кодову назву FB5, стане одним з найбільших за 15-річну історію проекту.

Facebook приберуть синю плашку меню, яка зберігалася незважаючи на всі зміни сайту і додатків соціальної мережі, починаючи з першої версії, що вийшла в 2004 році.

У новому дизайні упор буде зроблений на світлі тони, верхнє меню стане білим, а синій колір залишиться тільки в логотипі, іконках і деяких посиланнях. Структура сторінки зміниться не так значно, зліва користувач бачитиме меню з групами і додатками всередині Facebook, по центру – стрічку новин, а праворуч – свої контакти, а також меню пошуку нових груп. Як видно, останні будуть у фокусі цього оновлення, для них навіть виділено місце в основному меню.

У Facebook вважають, що такий підхід дасть користувачам можливість простіше знаходити цікаві групи і взаємодіяти з ними.

Ще одне нововведення в соціальній мережі – це опція «Познайомтесь з новими друзями» (Meet New Friends).

Вона дозволяє знаходити нових друзів зі спільними інтересами або з близьких спільнот, наприклад, таких як школа, університет, робота, район або місто.

У Facebook поки тільки планують приступити до тестування її роботи, тож реліз не буде прив’язаний до запуску редизайну.

В цілому, як видно, зміни в Facebook поки тільки косметичні, і вони не зможуть вирішити проблем з приватністю, а також з поширенням фейкових новин, через які в останні кілька років соціальна мережа потрапляє в один скандал за іншим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, соцмережі, дизайн
В тему