2 Травня 2019
Новини

Креветки з кокаїном: несподівана знахідка вчених

Креветки з кокаїном: несподівана знахідка вчених

Під час тестування річок на хімічні речовини у Великій Британії вчені знайшли кокаїн у прісноводних креветках.

Про це повідомляє Громадське.

Дослідники з Королівського коледжу в Лондоні, у співпраці з університетом Саффолка, перевірили 15 різних локацій біля Саффолка.

У доповіді вчені зазначили, що кокаїн виявлили у всіх випробуваних зразках. Крім цього у креветках виявили й інші заборонені наркотики, зокрема кетамін.

Професор Нік Бері з університету Саффолка сказав що питання, чи є наявність кокаїну в організмах водних тваринах проблемою для Саффолка або поширення цього явища по країні та за кордоном варте подальших досліджень.

«Здоров’я навколишнього середовища привертає велику увагу громадськості через проблеми, пов’язані зі зміною клімату та забрудненням пластиком. Однак вплив «невидимого» хімічного забруднення (наприклад, наркотиків) на здоров’я дикої природи потребує більшої уваги у Великій Британії», — зазначив дослідник.

На додаток до наркотиків дослідники виявили в організмах креветок заборонені пестициди і фармацевтичні препарати.

«Таке виявлення незаконних наркотиків у дикій природі було дивовижним. Ми могли б очікувати, що ми побачимо їх у містах, таких як Лондон, але не в менших і більш сільських водоймах», — зазначив доктор Леон Баррон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвідувачі приходять у японське кафе заради... туалету за $250 тисяч

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, курйози, креветки, Курйози
В тему