2 Травня 2019
Новини

Зеленський відповів Путіну, що «спільного між Росією та Україною»

Зеленський відповів Путіну, що «спільного між Росією та Україною»

Із спільного між Росією і Україною залишилася тільки державний кордон, пише в Facebook обраний український президент Володимир Зеленський.

Так політик прокоментував висловлювання президента Росії Володимира Путіна про те, що у народів двох країн є багато спільного.

За словами Зеленського, нічого спільного, крім кордону, між державами немає, оскільки Україна втратила Криму і зіткнулася з агресією в Донбасі.

«І контроль за кожним міліметром кордону з української сторони Росія повинна повернути», - підкреслив обраний президент.

Він нагадав про такі рішення російської сторони, як заборона експорту нафтопродуктів на Україну і відкриття пунктів видачі паспортів жителям Донбасу, а також про затримання українських моряків в Керченській протоці. «Братерськими такі відносини точно називати не можна», - підсумував Зеленський.

29 квітня Володимир Путін, говорячи про перспективи переговорів із Зеленським, припустив, що росіяни і українці «тільки виграють» в тому випадку, якщо будуть мати загальне громадянство – про це пише Лента.ру.

За кілька днів до цього він розповів про ідею надання російського громадянства в спрощеному порядку всім українцям, чим викликав різку реакцію з боку Зеленського, який, в свою чергу, заявив, що Київ буде надавати українське громадянство «представникам всіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів ».

Заочна полеміка між політиками розгорнулася на тлі підписання Путіним двох указів, що спрощують порядок надання російського громадянства деяким категоріям громадян України. Один з цих документів стосується осіб, які проживають в окремих районах Донецької та Луганської областей України - ці території де-факто контролюються самопроголошеними республіками Донбасу.

Іншим указом, який був підписаний 1 травня, російський лідер розширив і уточнив перелік категорій осіб, які отримали таке право.

США, Євросоюз і Київ розкритикували ці дії Москви, російська сторона наполягає на тому, що дані заходи мають гуманітарний характер.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, володимир зеленський, володимир путін
В тему