2 Травня 2019
Новини

«По-багатому»: в Рівному судитимуть викрадача елітних позашляховиків

«По-багатому»: в Рівному судитимуть викрадача елітних позашляховиків

Рівненські правоохоронці скерували до суду кримінальне провадження з обвинувальним актом щодо 36-річного жителя Рівного за фактами незаконного заволодіння трьома дороговартісними авто.

До поліції 4 лютого 2018 року повідомила 40-річна жителька села Ільпінь Здолбунівського району, що невідома особа викрала її автомобіль «Range Rover Sport», який вона залишила на подвір’ї власного господарства, повідомляють у ГУ НП у Рівненській області.

Через десять днів за допомогою розшукати викрадений «Lexus LS 460» до поліції звернувся 35-річний житель Рівного, який припаркував позашляховик у дворі багатоповерхівки на вулиці Небесної Сотні обласного центру.

Того ж дня зникає ще один позашляховик «Toyota RAV4» 46-річної жительки Рівного біля житлового будинку на вулиці Євгена Коновальця.

У результаті злагоджених та професійно проведених слідчих та розшукових заходів оперативникам карного розшуку поліції області вдалося вийти на слід зловмисника. Слідчі слідчого управління зібрали достатню доказову базу, аби довести вину 36-річного рівнянина. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України: незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, що завдало великої матеріальної шкоди. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Під час досудового розслідування підозрюваний свою вину не визнав і зі слідством не співпрацював. Наразі тривають розшукові заходи щодо встановлення осіб спільників обвинуваченого та місце знаходження автомобілів «Lexus LS 460» та «Toyota RAV4». Позашляховик «Range Rover Sport» повернули жительці Здолбунівщини. В загальному сума завданих власникам транспортних засобів збитків становить понад два мільйони гривень.

Підготовче засідання у справі 36-річного рівнянина відбудеться невдовзі у Рівненському міському суді. Санкція інкримінованої підсудному статті передбачає  від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Читайте також:

Екс-поліцейського, який п’яним скоїв смертельну аварію, намагалися звільнили з-під варти

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, крадіжка, поліція, суд
В тему