2 Травня 2019
Новини

Замах на розвідника в Києві: прокуратура засекретила інформацію

Замах на розвідника в Києві: прокуратура засекретила інформацію

Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури засекретила інформацію про розслідування замаху російських диверсантів на співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова в Києві.

Про це йдеться у відповіді прокуратури на запит Українських Новин.

Військова прокуратура відмовилася відповісти, на якій підставі з Єдиного реєстру судових рішень були видалені раніше опубліковані ухвали судів по вказаному кримінальному провадженню.

Також прокуратура відмовилась відповісти, чи повідомлено про підозру співробітникам Національної поліції чи податкової міліції Державної фіскальної служби в рамках розслідування цієї справи.

Наголошується, що не отримано письмовий дозвіл слідчого або прокурора на розголошення даних досудового розслідування.

«...запитувана Вами інформація є відомостями досудового розслідування та у відповідності з вимогами ст. 222 КПК та ст. 6, 8 Закону України «Про доступ до публічної інформації» є інформацією з обмеженим доступом і не підлягає розголошенню», - сказано у відповіді Генпрокуратури.

Також зазначається, що оприлюднення інформації про заходи безпеки, які прийняті відносно фігурантів справи в рамках кримінального провадження, може спричинити дисциплінарну або кримінальну відповідальність.

4 квітня правоохоронці повідомили, що диверсант загинув після невдалої спроби закласти вибухівку в автомобіль співробітника розвідки Кирила Буданова в Києві.

17 квітня Служба безпеки України заявила, що диверсант вижив і заарештований.

Він є громадянином Росії і членом диверсійної групи, яка на замовлення російських спецслужб займалася знищенням українських офіцерів розвідки і контррозвідки.

Також було встановлено, що інформацію про пересування автомобіля українського розвідника російські диверсанти отримували від співробітника податкової міліції і співробітника Департаменту захисту економіки Національної поліції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, НП, замах на вбивство, прокуратура, київ, кримінал
В тему