29 Квітня 2019
Новини

Грузія закрила кордон для байкерів Путіна

Грузія закрила кордон для байкерів Путіна

Грузія на час травневих свят закрила кордон для байкерів з Росії та країн СНД, які зібралися на масштабний міжнародний зліт в Афінах.

Один з мотоциклістів з Казахстану поскаржився газеті «Слово», що з Тбілісі прийшла рознарядка не пропускати їх.

«На кордоні нам сказали, що прийшла рознарядка з Тбілісі не пропускати. Не пустили ні транзитом, ні в Грузію. Після Солоників збиралися в Афіни. Через Booking були заброньовані готелі. Тепер ми вже ніяк не встигнемо. Дуже засмутилися, адже на нас повинні були там чекати друзі з Німеччини. Всі проти розвитку туризму і спілкування між людьми», – поскаржився він.

Ще один байкер розповів, що на кордоні розгорнули колону з 30 мотоциклістів. Вони простояли дві години, а потім «відмовили без пояснення причин». У свою чергу, аналітик CIT Руслан Льовієв пояснив, що мандрівників не пропускають з офіційною відмовою, а заборона діятиме до 10 травня.

«Людина не надає інформацію або надає неправдиві відомості про свою особу і мету поїздки», – йдеться в офіційній відмові.

Подібний наказ в Грузії ввели в дію не вперше. У 2017 році в країну не смоги потрапити «Путінські байкери», так як для громадян «неприйнятний анонсований візит «Нічних вовків» і перформанс, який не відповідає духу свята».

Байкерів Путіна недолюблюють у всьому світі з різних причин. Наприклад, в минулому році на травневі свята вони вирушили до Праги. Там один з мотоциклістів напав на жінку з прапором України. 1 лютого в Москві згорів байк-клуб «Нічних вовків». Полум'я тоді охопило два поверхи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, байкери, володимир путін
В тему