23 Квітня 2019
Новини

Кремль у напрузі через Зеленського, — російський опозиціонер

Кремль у напрузі через Зеленського, — російський опозиціонер

Через перемогу Зеленського на виборах в Росії серйозне напруження, адже кремлівській владі і досі невідомо, чого варто очікувати від нового керманича сусідньої держави. Хоча, що робитиме Зеленський та яку стратегію поведінки обере невідомо і самим українцям. 

Однак найбільшою проблемою нового президента в умовах війни є ліквідація впливу російських спецслужб на силові структури України, - про це повідомив російський опозиціонер Костянтин Боровий в інтерв'ю «Апострофу».

«Зараз спецслужби України перебувають у нереформованому стані. Я хочу нагадати, що 70-80% співробітників спецслужб при захопленні Криму перейшли на бік Росії. Звичайно, це дуже небезпечно для України і колись цим треба було почати займатися. Сподіваюся, що новий президент виконає роботу в цьому напрямку. У Грузії свого часу це зробили Саакашвілі та Мерабішвілі - всі реформи в країні вони почали з реформ спецслужб, скорочення впливу ФСБ. Україна поки цією проблемою не перейнялася, тому спецслужби РФ відкрито у вас діють», - повідомив політик.

Він переконаний, що в найближчий час Зеленський відчує реальний тиск з боку російських спецслужб через СБУ. Саме СБУ опозиціонер називає філією ФСБ Росії. Тому він глибоко переконаний, що лише очищення силових структур від проросійських прихильників, які часто цього й не приховують, дасть можливість перемогти у цій кровопроливній війні.

«Знаєте, це перевірена в Грузії технологія, яка викликала гнів Путіна. Всі говорять про те, що Путін образився на Саакашвілі за те, що той його назвав карликом, але це неправда. Путін образився на Саакашвілі тоді, коли той відмовився залишити на посадах якихось ставлеників російських спецслужб. І почався скандал», - розповів опозиціонер.

Костянтин Боровий впевнений, що СБУ скомпроментувана двічі: своїм радянським походженням та масовою зрадою в Криму та на Сході України. Тому, на його думку, варто все змінювати докорінно та створювати спецслужби без російського впливу. Отже, Зеленський повинен здійснити реальні кроки на підтримку інтересів України.

«Проблема номер один - стан війни. Необхідно цей стан зафіксувати. Порошенко цього не робив, тому що перебував в дуже серйозній залежності від Росії. Я вже радив і можу повторити - Зеленському потрібен ультиматум. Або Росія звільняє Крим і Схід України від своїх військ, або де-факто відбувається стан війни. Це не означає, що війна перейде з холодної фази в гарячу, але юридично це стан війни», - підсумував експерт.

Вказав на найбільшу помилку України, яку можна вважати нашим промахом.

«Адже після Керчі Порошенко оголосив воєнний стан в частині регіонів. Але треба було не воєнний стан оголошувати, а фіксувати військову агресію Росії проти України. Тобто в першу чергу необхідно було зафіксувати юридично стан війни і, як наслідок, почати економічну блокаду Росії. Тобто припинити економічні відносини з Росією, яка виступає агресором. Звичайно, можна продовжувати торгувати з Росією, як було при Порошенкові, але правильніше припинити економічні відносини з РФ. І до цієї економічної блокади потрібно закликати інші держави. Це варто зробити Зеленському та його команді», - повідомив Боровий.

«Поки Україна не робитиме серйозних зусиль, то все залишатиметься, як було. Тут нема чому дивуватися. Торгуючи з Росією, Україна Петра Порошенка підтримує дії Кремля. Захід це бачить і реагує відповідним чином. Тому вони й не пропонують Україні зброю. Тому що при Порошенкові Україна по всьому світу торгувала зброєю - ну значить не потрібна Україні зброя. Така позиція Заходу», - підсумував опозиціонер.

Однак для цього потрібна єдність народу. Натомість, на думку відомого соціолога Ірини Бекешкіної, вибори президента не об’єднали Україну, а лишень створили ілюзію такого об’єднання. Нагадаємо, за підсумками підрахунку 99,99% голосів у другому турі президентських виборів переміг Володимир Зеленський.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ, суспільство, війна на сході україни, росія, володимир зеленський, Політика
В тему