22 Квітня 2019
Новини

Прокуратура викликає на допит оточення Порошенка

Прокуратура викликає на допит оточення Порошенка

Генеральна прокуратура України викликає на допит колишнього голову Адміністрації Президента Бориса Ложкіна, заступника голови Адміністрації Олексія Філатова і екс-голову Нацбанку Валерію Гонтареву. Прокуратура вручить їм підозру по справі Курченка.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Чиновників викликали у зв'язку з розслідуванням злочинів бізнесмена Сергія Курченка. Також на допит викликають керуючого директора ICU Костянтина Стеценка і колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського.

«ГПУ викликає вищевказаних осіб також для вручення підозри», - сказано в повідомленні.

Як повідомило Громадське, наприкінці березня Генеральна прокуратура спростовувала інформацію про повідомлення підозр колишньому голові Адміністрації Президента Борису Ложкіну, заступнику голови Адміністрації Олексію Філатову і екс-голові Нацбанку Валерії Гонтаревій у причетності до злочинів бізнесмена Сергія Курченка.

Раніше генпрокурор повідомив, що ГПУ завершила розслідування справи Курченка. «Молодоолігарху»-втікачу закидають розкрадання 18,1 млрд гривень.

Нагадаємо, Курченко залишив Україну після втечі Януковича у 2014 році. У його справі конфіскували Одеський нафтопереробний завод, а екс-керівників Одеського НПЗ оголосили в розшук. 22 квітня 2017 року колишнього заступника генерального директора з постачання Одеського НПЗ заарештували. А СБУ заявила про затримання ключового свідка у справі Курченка про розкрадання грошей Нацбанку України під його «керівництвом».

У січні 2018-го Al Jazeera повідомила, що Курченко продав українським олігархам право на гроші Януковича.

У березні у ГПУ заявили про завершення розслідування у справі Курченка.

Під час розслідування справи Курченка були встановлені десятки осіб, які брали участь у роботі його злочинного угруповання.

На сьогодні підозру оголосили 98 особам, у тому числі 12 вищим посадовим особам центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, 6 керівникам обласних державних адміністрацій, 14 співробітникам керівного складу державних підприємств.

42 людини вже пішли під суд, ухвалено 27 обвинувальних вироків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, прокуратура, фінанси, Корупція
В тему