19 Квітня 2019
Новини

Костюми хімзахисту, цистерни і аміак – що робили рятувальники на залізничному вокзалі в Луцьку (фото)

Костюми хімзахисту, цистерни і аміак – що робили рятувальники на залізничному вокзалі в Луцьку (фото)

У четвер, 18 квітня, на території залізничного вокзалу в Луцьку відбулися пожежно-тактичні навчання.

Згідно з тактичним задумом, внаслідок розгерметизації однієї з цистерн вантажного потягу стався вилив та викид аміаку в навколишнє середовище (близько 2-ох тонн). Від отруєння парами аміаку постраждав 1 працівник об’єкту. Хмара аміаку поширюється на північ в напрямку гаражного кооперативу та промислової зони, – повідомляють в У ДСНС України у Волинській області.

Про  умовну подію працівники залізниці повідомили за телефоном «101» рятувальників, сповістили керівництво об’єкту та пожежну службу залізниці. Після чого провели оповіщення, розпочали евакуацію обслуговуючого персоналу та вжили заходів щодо гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння.

У свою чергу, після отримання інформації про пожежу оперативно-диспетчерська служба Управління ДСНС України у Волинській області за підвищеним номером виклику  направила до місця події підрозділи гарнізону, а також повідомила працівників оперативно-координаційного центру та інші екстрені служби міста.

По прибуттю бійці ДСНС організували розвідку, евакуювали з осередку пожежі умовного потерпілого, надали йому першу медичну допомогу, здійснили розстановку сил і засобів, передбачених для ліквідації такого роду надзвичайних подій, провели бойове розгортання з прокладенням магістральних ліній для локалізації та подальшої ліквідації умовної пожежі. Для координації усіх дій під час гасіння умовної пожежі було розгорнуто оперативний штаб. Загалом у навчаннях взяли участь 16 чоловік особового складу пожежно-рятувальної служби ДСНС, а також працівники служб екстреного реагування.

Такі тренування щодо ліквідації пожеж на об’єктах із масовим перебування людей та наявністю великої кількості легкозаймистих рідин регулярно проводяться для вдосконалення взаємодії між підрозділами служби порятунку та іншими оперативними службами.

Читайте також:

Українські військові готуються до боїв у містах (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему

Останні матеріали