19 Квітня 2019
Новини

Порошенко пропонує відкрити справу на суддів за рішення по Привату

Порошенко пропонує відкрити справу на суддів за рішення по Привату

Президент України Петро Порошенко попросив керівництво Генпрокуратури і СБУ вивчити можливість залучення до кримінальної відповідальності суддів Окружного адміністративного суду Києва, який визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Про це глава держави повідомив 18 квітня на засіданні РНБО. 

«Звертаюся з проханням до Служби безпеки України, до вас, Юрію Віталійовичу (генпрокурор Юрій Луценко - ред.), Після завершення всіх необхідних судових процедур розглянути можливість порушення кримінальної справи за неправосудне рішення, яке було зроблено суддями, які винесли ці позиції, не втручаючись в аналіз рішення по суті», - зазначив президент.

Він також підтримав пропозицію міністра юстиції Павла Петренка щодо прискорення проведення кваліфікаційної оцінки суддів Окружного адміністративного суду Києва з боку Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Нагадаємо, в грудні 2016 року уряд України прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку. На той момент його найбільшими акціонерами були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.
 
Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року розглянув позов Коломойського і визнав націоналізацію банку незаконною. НБУ і Мінфін мають намір подати апеляцію.
 
Раніше Порошенко підкреслив, що рішення суду по ПриватБанку загрожує Україні багатомільярдними збитками і дефолтом.

«Міжнародні партнери України неодноразово наголошували, що націоналізація ПриватБанку була важливим кроком для забезпечення фінансової стабільності», - зазначила перший заступник Голови Національного банку України Катерина Рожкова.

Зараз банк «повністю перейшов на ринкову бізнес-модель і сьогодні є найприбутковішим українським банком та частиною стабільної і прозорої банківської системи», вважає пані Рожкова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, петро порошенко, приватбанк, суд, ігор коломойський
В тему