19 Квітня 2019
Новини

Росія відмовилася від великоднього перемир'я на Донбасі

Росія відмовилася від великоднього перемир'я на Донбасі

Про це повідомила нардеп Ірина Геращенко.

Представник України у підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях (Україна, Росія, Організація з безпеки і співробітництва в Європі), уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що Росія відмовилася підтримати припинення вогню на Донбасі на час великодніх свят. Про це пишуть Українські новини.

 «6 годин сьогодні тривала скайп-конференція ТКГ і групи з безпеки, на якій обговорювали ініціативу великоднього перемир'я. Переговори тільки що завершилися. Безрезультатно. РФ відмовилась підтримати ініціативу України оголосити перемир'я на свято, відмовилася взяти відповідальність за дотримання тиші на Донбасі», – написала Геращенко.

Вона повідомляє, що на скайп-конференції так і не з'явився представник Росії в ТКГ Борис Гризлов, а дипломат замість категорично відмовився взяти на себе гарантії додержання режиму тиші.

Представник України в ТКГ Євген Марчук звинуватив у зриві домовленостей Росії і її Президента Володимира Путіна, який не зацікавлений у деескалації і закінчення війни на Донбасі.

Читайте також:

Бойовики абсолютно не дотримуються домовленостей про Великоднє перемир'я

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, війна на сході україни, донбас
В тему

Останні матеріали