18 Квітня 2019
Новини

В Україні дешевшають ранні овочі

В Україні дешевшають ранні овочі

Сезон ранніх овочів стартував ще в кінці лютого. В квітні за рахунок теплиць вартість ранніх овочів різко зменшилася через розширення  асортименту.

На сьогоднішній день вже продають огірки, редиску, капусту, кабачок і помідори, вартість яких зменшилася до рівня минулого року, передає UBR з посиланням на профільний портал Шувар.

Тепличні редиска й капуста з'явилися на ринку приблизно на 10 днів раніше, ніж у 2018 році. Взагалі за підсумками першого кварталу 2019 року обсяги імпорту ранніх овочів зросли в середньому на 25% .

«Ціни на ранні овочі знижуються завдяки зростаючій конкуренції між вітчизняними виробниками та імпортерами. Наприклад, ринок редиски вже майже повністю зайняли вітчизняні виробники, дуже швидко українські фермери збільшать присутність на ринку ранньої капусти та огірка. Відповідно, саме тому сьогодні ціни знижуються досить швидко. У сегменті помідорів і кабачків поки що частина імпорту є найбільшою, тому і ціни тут знижуються досить повільно», - розповіла голова аналітичного департаменту оптового ринку сільськогосподарської продукції Шувар Тетяна Гетьман.

Найбільше у ціні падає редиска. В середині квітня 2019 року вона коштує на 30% дешевше, ніж минулого року. Ціни на огірок за рік  знизилися на 25%, а рання капуста подешевшала на 20%. Ціни на український тепличний помідор і кабачок поки що тримаються вище торішніх - на 11% і 25% відповідно. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, україна, ціни, ціни
В тему