17 Квітня 2019
Новини

Вакцину проти сказу на Волині розкидатимуть з літаків

Вакцину проти сказу на Волині розкидатимуть з літаків

Кампанія запланована на весняний період.

На території Волинської області планується проведення кампанії з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною з літаків АН-2. Розкидання приманок відбуватиметься над польовими і лісовими угіддями області, поза територіями населених пунктів, – повідомляють у ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

Приманка безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м'ясо-кісткового борошна. Усередині желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.

Держпродспоживслужба просить мешканців області при виявленні приманок не забирати їх та не переносити.

Довідка.

Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин і людей, за якої уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту і без лікування завжди закінчується смертю.

Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та бродячі тварини. Однак, основним джерелом вірусу сказу є червона лисиця.

Напружена епізоотична ситуація в Україні та Волинській області щодо сказу потребує дієвих заходів профілактики цієї хвороби. У зв'язку із стійкою циркуляцією вірусу серед диких тварин, особливе місце в системі заходів боротьби зі сказом природного типу займає пероральна імунізація диких тварин, ефективність якої доведена світовим та європейським досвідом, а також результатами, отриманими після проведення цих заходів в Україні.

Читайте також:

На Львівщині скажений кіт покусав дорослих і дитину

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, сказ, вакцинація
В тему