17 Квітня 2019
Новини

Керівництво ЗСУ упіймали на крадіжці військового майна (фото)

Керівництво ЗСУ упіймали на крадіжці військового майна (фото)

Правоохоронці Об'єднаних сил викрили злочинну схему викрадення війського майна, зокрема пального, посадовими особами однієї з військових частин.

Про це повідомляє прес-служба ООС у соцмережах.

«Так, військовою прокуратурою Луганського гарнізону зі складу Об'єднаних сил, спільно з представниками Національної поліції України, в районі проведення операції Об’єднаних сил задокументовано та припинено злочинну схему викрадення військового майна – пального посадовими особами однієї з військових частин. Досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 410, ч. 3 ст. 368 КК України проводиться слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань», - йдеться у повідомленні.

Як інформують у прес-службі, встановлено, що помічник начальника тилу однієї з військових частин капітан Б., діючи організованою групою з ФОП Ш. і В., з метою особистого збагачення, розробили злочинну схему, відповідно до якої капітан Б. систематично та безпідставно списував пальне з обліку військової частини.

«Отримані надлишки пального капітан Б. та цивільні особи Ш. і В. вивозили з охоронюваної території військової частини за допомогою цивільних вантажних автомобілів. У подальшому військове пальне цивільні особи завозили до гаражного боксу стоянки у місті Сєверодонецьк, де організували точку продажу палива кінцевим споживачам», - повідомили у відомстві.

За цією схемою протягом п'яти місяців (грудень 2018 - квітень 2019) учасники групи викрали військового палива об’ємом понад 70 тонн на загальну суму понад 1,5 мільйона гривень.

Так вчора була здійснена спроба викрасти з території військової частини двох тон палиива. Однак під час проведення обшуків виявлено та вилучено військового палива загальним об’ємом понад три тони, ємності для викрадення та зберігання палива, виготовлену кустарним способом заправну колонку, чорнові записи обліку реалізованого військового палива.

А сьогодні, 17 квітня, затримали капітана Б. з сумою у 40 тисяч гривень після безпосереднього розподілу між учасниками організованої групи коштів, отриманих від реалізованого військового палива. Його затримали в порядку ст. 208 КПК України.

«За результатами слідчих дій буде вирішено питання щодо повідомлення затриманим про підозру, обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення капітана Б. від займаної посади. Слідчі дії тривають», - повідомили у прес-службі. 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП, Фото
В тему