16 Квітня 2019
Новини

Порошенко назвав час проведення дебатів на «Олімпійському»

Порошенко назвав час проведення дебатів на «Олімпійському»

У штабі кандидата у президенти Петра Порошенка запропонували провести дебати з Володимиром Зеленським на НСК «Олімпійський» 19 квітня з 16 до 18-ї години.

Про це заявив речник виборчого штабу Петра Порошенка, політичний консультант Олег Медведєв під час брифінгу, який транслював телеканал «Прямий».

«Так, в законі є норма про обов’язковість дебатів в другому турі. В першому турі такої норми немає. В другому турі в законі записано, що в останню п’ятницю перед днем повторного голосування з 20-ї до 21-ї години на «Суспільному» телеканалі мають відбуватися обов’язкові дебати між кандидатами. Закон, звичайно, не передбачає… тобто є норма – немає санкцій за порушення. Але законослухняні громадяни, особливо кандидати у президенти, зобов’язані дотримуватись закону завжди, а не тільки тоді, коли за його порушення передбачене якесь покарання. Тому, власне кажучи, так багато уваги до цього питання. Причому є чітко фіксований час в законі. Немає питання вибору: чи прийти о третій годині, чи о п’ятій. Написано – з 20 до 21 години. Тому наша пропозиція по часових рамках на стадіоні тому такі і прив’язана з 16 до 18-ї, щоб залишився час на підготовку і переміщення на ті дебати, які є зобов’язані за законом. Що стосується дебатів на стадіоні, то це вже наш компроміс, наш жест доброї волі до кандидата, який уникає дебатів на «Суспільному» і наша відповідь на суспільний запит. Тому що, як би Зеленський не уникав дебатів з Порошенком, люди хочуть ці дебати, цю дискусію почути», -  сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, вибори, дебати, петро порошенко
В тему