16 Квітня 2019
Новини

На Волині кладовище перетворили на сміттєзвалище (фото)

На Волині кладовище перетворили на сміттєзвалище (фото)

Перед великодніми святами вражає «прибирання» на кладовищі в Рожищі.

«Рук не вистачає. Ледве встигаємо збирати й вантажити сміття. Вже кілька днів вивозимо повнісінькі 2-3 вантажівки. Ці тижні найважчі, а ще важче буде останні три дні перед Пасхою. Навіть присісти немає коли. Здається, тільки забрали купу, не встигли відвернутися, а на тому місці виросла нова – ще більша, – розповідає керівник КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» Юрій Міщук. – Та ми не нарікаємо. Єдине, що просимо рожищан, аби несли сміття у спеціально відведені для цього місця. На жаль, це не всі роблять. Є такі, що прибрали біля могилки свого родича, а сміття викинули на сусідню могилу. Або ж зносять попід загорожу, дарма, що там стоять таблички з проханням не викидати сміття. Тоді наші працівники змушені вручну збирати ці купки з території кладовища та виносити туди, де може заїхати машина».

Він пояснює, що вони не ставлять тут, як у цивілізованих країнах, великі сміттєбаки, бо люди кидають величезні бетонні брили в ті ящики, а коли машина бере ящик, то він просто ламається, – повідомляють у Рожищенській міськраді.

«Ми визначили кілька місць для збору сміття з кладовища. Мало б бути так: люди все на одну купу скинули – комунальники приїхали забрали. Але ж не попід огорожу висипати! Як сто людей кучі насиплють, то нам цілий день треба ходити це все збирати. А є й інша, не менш важлива, робота в місті» – зауважує Юрій Міщук.

Тим часом обходимо «середній» цвинтар. І дійсно, ледь не через кілька метрів – купи сміття. І нікого не хвилює, що стоїть знак «Забороняється викидати сміття на території кладовища…» Зазначимо, що крім прибраного з могилок, тут чимало й іншого непотребу.

Найчистіше – на «новому» кладовищі. Тут люди зносять непотріб на спеціально відведене для цього місце, де машина може без проблем заїхати та все прибрати.

Читйате також:

Кремлівський «рупор» потоптався по могилі Бандери (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему

Останні матеріали