16 Квітня 2019
Новини

Зеленський хоче взяти під контроль Нацбанк, — експерт

Зеленський хоче взяти під контроль Нацбанк, — експерт

Команда Володимира Зеленського під прикриттям проведення аудиту спробує взяти під контроль Національний банк України.

Про це заявив представник інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса. 

«У штабі одного з кандидатів заявили, що після виборів хочуть провести аудит Нацбанку. І це дуже тривожний дзвіночок. І аудит Нацбанку - це спроба реваншу реформи банківського сектора. Тому що ключовий елемент цієї реформи - незалежний Центральний Банк. І аудит - це очевидна спроба знищити незалежність НБУ. Суспільство звинувачує НБУ в падінні гривні в 2014-2015 р.р. і очищенню банківської системи. І цей негатив намагаються використовувати, щоб взяти Нацбанк під контроль», - стверджує експерт.

На думку Фурси, Зеленський - «мультяшний персонаж», керований людьми зі старої еліти.

«...Україні пропонується імітація змін, мультяшний персонаж, який живе тільки в Instagram і YouTube, і якого просто фізично не зустрінеш у житті... І тільки після виборів виявиться, що навколо нього не нові обличчя, а частина старої еліти. Міністр МВС, олігарх-утікач, якого шукає ФБР, ще парочка олігархів, які вже почули від кандидата, що все буде добре, колишні регіонали, народні депутати, які вже готові зізнатися, що «з дитинства за Зеленського». Це ті ж люди, що і оточення Порошенка, тільки вид збоку. А деякі - в принципі ті ж. Тільки в руках у них буде некомпетентна людина, що дозволяє ліпити з нього, як з глини, все що завгодно, і при цьому не боятися наслідків, адже у всьому звинуватять саме його», - вважають в Dragon Capital.

Сергій Фурса стверджує, що Зеленський - це «профанація змін, актор, який грає те, що його просять грати». У той же час реальних змін не буде. Некомпетентність Зеленського і жадібність Коломойського призведуть до кризи.

«Хтось забере у когось частку в якомусь потоці, але, звичайно ж, ніхто не сяде. І від зміни місць доданків постраждає звичайне українське суспільство, яке отримає нову кризу і оплатить бажання Коломойського, а з іншого - ніяких реальних змін не відбудеться», - заявив Фурса.

Нагадаємо, спікер передвиборного штабу кандидата в президенти України Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявляє про необхідність проведення аудиту Національного банку України, на основі якого можуть бути прийняті кадрові рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, володимир зеленський, фінанси, нбу
В тему