15 Квітня 2019
Новини

НАБУ заведе кримінал на Зеленського за розтрату бюджетних грошей

НАБУ заведе кримінал на Зеленського за розтрату бюджетних грошей

Голова громадської організації «Український самозахист» Олександр Дудка передав до НАБУ ухвалу Солом’янського райсуду, яка зобов’язує порушити справу відносно кандидата в президенти Володимира Зеленського за фактом розтрати державних коштів.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми звернулися до суду і отримали ухвалу, яка зараз передана до НАБУ. Цією ухвалою слідчий суддя Солом’янського райсуду постановив внести дані до ЄРДР за фактом розтрати державних коштів», - сказав він.

За словами Дудки, засновник ТОВ «Кіноквартал» Володимир Зеленський отримав від Державного агентства з питань кіно частину коштів, які були витрачені на зйомки фільму «Я, ти, він, вона».

Як стверджує громадський активіст, відповідно до законодавства, цей фільм мав бути знятий українською або кримськотатарською мовами. Натомість він був повністю російськомовним. Таким чином, зазначив Дудка, у цьому є ознаки кримінального правопорушення - розтрата державних коштів.

Активіст розповів, що за даним фактом він звертався до правоохоронних органів ще в січні поточного року. Натомість його звернення було перенаправлено до НАБУ, яке проігнорувало заяву про злочин. Після цього, зазначив Дудка, він звернувся до Солом’янського райсуду, який і зобов’язав НАБУ відкрити справу за фактом розтрати державних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко призначив Зеленському нову дату дебатів (фото, відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика, кримінал, корупція, набу, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали