14 Квітня 2019
Новини

Порошенко звільнив першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка

Порошенко звільнив першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка

Президент Петро Порошенко заявив, що звільнив першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка із займаної посади 12 квітня.

Про це він повідомив в ході спілкування з пресою на НСК «Олімпійський» -  пише Сегодня.

«У п'ятницю заступник глави Служби зовнішньої розвідки Семочко звільнений з посади», – сказав Порошенко.

Нагадаємо, програма антикорупційних розслідувань «Наші гроші з Денисом Бігусом» опублікувала сюжет, в якому розповідалося, що сім'я першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки та екс-керівника економічної контррозвідки СБУ Сергія Семочко має будинки під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його родичі мають, крім українського, і громадянство Росії.

Пізніше НАБУ відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує перший заступник глави Служби зовнішньої розвідки Семочко.

Також повідомлялося, що Служба безпеки України в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (держзрада) перевіряє опубліковану в ЗМІ інформацію щодо Семочко.

При цьому 14 березня Порошенко звільнив главу Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка, який заявляв про відсутність правових підстав для відсторонення від посади його першого заступника Семочко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, петро порошенко, звільнення
В тему