11 Квітня 2019
Новини

Радикали у Києві напали на європейських лесбіянок

Радикали у Києві напали на європейських лесбіянок

У Києві представники праворадикальних організацій напали, використавши перцевий газ, на учасників «Європейської лесбійської конференції».

Про це повідомила Олена Шевченко, голова громадської організації "Інсайт", яке є організатором конференції, передає ТСН.

За її словами, внаслідок нападу постраждали близько 10 людей. «Праворадикали залили внизу все газом — постраждали з десяток людей, їм зараз промивають очі, тут працює «швидка». В декого з нападників були бити, але вони не змогли пройти всередину приміщення», — розповіла Шевченко.

Вона додала, що наразі нападники не залишили місце проведення конференції – вони досі біля входу. «Наскільки я чула, збираються приходити сюди і завтра. Ми викликали поліцію. Конференція триває», — додала вона.

За словами Шевченко, серед нападників ідентифікували учасників праворадикальних організацій «Катехон», «Традиція і порядок».

Нагадаємо, у листопаді 2018-го близько ста активістів з прапорами ЛГБТ разом з трансгендерами вийшли на ходу напередодні Міжнародного дня пам’яті загиблих від насильства трансгендерних людей. Але радикально налаштовані молодики вирішили зірвати ходу - напали на двох жінок та канадського журналіста. Міністерство закордонних справ України засудило дії радикалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені створили гендерно-нейтральний голос (аудіо)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, НП, лгбт-спільнота, київ
В тему