11 Квітня 2019
Новини

США дали чіткий сигнал щодо виборів Порошенку і Зеленському

США дали чіткий сигнал щодо виборів Порошенку і Зеленському

Перший тур виборів президента України був конкурентним, пройшов мирно, і його результати відображають бачення українських людей.

Про це під час промови на 12-му київському форумі з безпеки заявила посол США Марі Йованович, передає УНН.

«Я б хотіла сказати, що перший тур був конкурентним, загалом пройшов мирно, і відбив бачення українських людей. Так само як і українці, так само як і США, чекають на повторення цього процесу 21 квітня. Ми не підтримуємо жодного кандидата, ми підтримуємо принципи — верховенство права, демократія, безпека. Ми підтримуємо цілі українського народу», — сказала посол.

Вона зазначила, що народ України чекає від цих виборів, щоб вони були чесними, і щоб їхня країна була успішною.

«Ми працюємо з українськими партнерами, з міжнародними партнерами, над тим, аби досягти всіх цих цілей, і ми будемо продовжувати робити це», — зазначила вона.

Раніше спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що США вітають український народ з успішним проведенням першого туру виборів президента та бажають успіхів у проведенні другого туру президентських виборів та парламентських восени. 

Нагадаємо, перший тур на виборах президента України відбувся 31 березня. ЦВК під ранок 4 квітня опрацювала 100% протоколів за результатами голосування на виборах президента України 31 березня. Володимир Зеленський отримав 30,24%, Петро Порошенко - 15,95% голосів виборців.

У ЦВК офіційно оголосили про проведення другого туру виборів 21 квітня. Офіційно до другого туру пройшли Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співзасновник «95 кварталу», який має компромат на Зеленського, втік із прес-конференції

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, Світ, сша, вибори 2019, україна, володимир зеленський, петро порошенко
В тему

Останні матеріали