10 Квітня 2019
Новини

Лобісти Путіна гучно зганьбилися у ПАРЄ

Лобісти Путіна гучно зганьбилися у ПАРЄ

Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію «Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи».

Спочатку резолюція повинна була зняти санкційний тиск з РФ, передає РБК-Україна з посиланням на голову української постійної делегації в ПАРЄ Володимира Ар’єва

За його словами, «Росія не отримала зміну процедури введення санкцій». У резолюції закликали РФ виконувати зобов'язання.

Ар'єв повідомив, що існуючий санкційний механізм залишається. Глава української постійної делегації в ПАРЄ допустив введення додаткового механізму санкцій.

Таким чином, санкції ПАРЄ щодо російської делегації після окупації Криму та рішення країни «про припинення участі в діяльності асамблеї привели до розладу всередині організації».

«У 2017 році у відповідь на ситуацію, що склалася, російський уряд призупинив виплати внесків в бюджет організації, що призвело до бюджетної кризи організації, яка загрожує основним напрямками діяльності РЄ», - йдеться в резолюції, опублікованій на сайті ПАРЄ.

Додамо, за ухвалення резолюції проголосували 105 парламентаріїв, проти - 30, утрималися 16 осіб.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи відмовилася змінювати процедуру застосування санкцій. Зокрема, у ПАРЄ змінили текст термінової доповіді, яка повинна була забезпечити зняття санкцій та повернення делегації РФ до роботи в асамблеї.

Представник грузинської делегації в ПАРЄ Георгій Канделакі заявив, що спроби деяких країн піти на поступки Росії в Раді Європи, зняти з російської делегації санкції ПАРЄ, приведуть лише до подальшої важкої кризи організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина пропонує скасувати санкції проти Росії

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, росія
В тему