10 Квітня 2019
Новини

Уряд розширив перелік заборонених товарів з Росії

Уряд розширив перелік заборонених товарів з Росії
Кабінет міністрів України розширив перелік заборонених для ввезення на територію України товарів, вироблених у Росії. Цей перелік розширили скляними банками, деякими харчовими продуктами та напоями.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 10 квітня, передає «Громадське».

Так, уряд розширив перелік заборонених для ввезення на митну територію України товарів, який вперше запровадили ще у 2015 році. До цього переліку включили склотару (скляні банки для консервування, пляшки для харчових продуктів тощо), формалін, різноманітні смоли та обладнання для залізниці.

Зазначимо, що у відповідь на розширення Україною переліку заборонених товарів, у Росії заборонили весь транзит вироблених в Україні товарів через свою територію до інших країн (переважно Центральної Азії). Це рішення Росії підтримали у СОТ.

Зазначимо, що США підтримали позицію Росії у спорі в СОТ про обмеження транзиту українських товарів територією РФ.

27 грудня український уряд заборонив ввіз продуктів з глюкози та крохмалю з кукурудзи.

У відповідь до переліку заборонених до ввезення в Росію українських товарів додали українську кондитерську продукцію, пшеницю, соняшникову олію, горіхи, а також котли, шпалери, папір, меблі, трактори та інше обладнання. За підрахунками мінекономіки РФ, загальна вартість українського експорту, який заборонили в Росії, складає 510 мільйонів доларів на рік.

2 лютого до переліку заборонених російських товарів додались: цибуля ріпчаста, чай зелений (неферментований), у первинних упаковках масою нетто не більш як 3 кг; готова або консервована риба; ікра осетрових (чорна ікра) та ікра інших риб; білий шоколад; драже та аналогічні їм солодощі, у вигляді драже; кондитерські вироби у вигляді гумки або желе, включаючи фруктову пасту (мармелад) у вигляді кондитерських виробів з цукру; шоколадні цукерки, які містять алкоголь; печиво солодке сухе, повністю або частково покрите шоколадом чи іншими виробами, з вмістом какао та інші.

Нагадаємо, що у березні 2018 року уряд запровадив тимчасову заборону на ввезення мінеральних добрив з Росії.

Пізніше там повідомили, що Росія навмисне занижує ціни на добрива, що ввозяться в Україну та анонсували введення антидемпінгових мит.

23 травня заборону на ввезення деяких російських добрив скасували.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, Політика, товари, перелік, росія
В тему

Останні матеріали