10 Квітня 2019
Новини

Рекордний хабар: екс-чиновнику на Волині оголосили про підозру

Рекордний хабар: екс-чиновнику на Волині оголосили про підозру

На Волині оголосили про підозру одному з керівників Головного управління Держгеокадастру.

Оперативники спецслужби встановили, що у 2018 році посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, протиправно передав місцевим підприємцям у власність три гектари особливо цінних державних земель водного фонду оціночною вартістю понад три мільйони гривень, – повідомляють у СБУ.

У прокуратурі Волині уточнюють: у серпні минулого року посадовець, будучи обізнаним про належність трьох земельних ділянок площею 1 га кожна за межами населеного пункту на території Пульмівської сільської ради Шацького району до земель водного фонду та особливо цінних земель, без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації підписав та видав накази, якими затвердив проекти землеустрою про відведення ділянок у власність громадянам. При цьому відомості про ґрунтовий покрив та категорію земель не відповідали дійсності.

У межах розпочатого кримінального провадження зловмиснику, який сьогодні займає посаду заступника начальника Головного управління Держгеокадастру у Сумській області, повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання чиновнику міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Операція з викриття проводилась спільно з НАБУ за процесуального керівництва САП та прокуратури Волинської області.

Читайте також:

Усе майно – на мамі: що декларував затриманий екс-начальник Держгеокадастру Волині

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, хабар, держгеокадастр
В тему