9 Квітня 2019
Новини

Зеленський вибачився перед українцями

Зеленський вибачився перед українцями
Творці серіалу «Слуга народу 3» і Студії «Квартал 95» вибачилися перед українцями за слова «олігофрени», «дауни», «дебіли» в серіалі.
 
Як зазначили творці фільму на сторінці у соцемережах, так політичні опоненти намагаються скомпроментувати команду Зеленського.
 
Ці слова озвучує не головний персонаж серіалу, а основний антигерой Дмитро Суріков, негативний персонаж, який в боротьбі за своє чиновницьке крісло не замислюється про толерантність і повагу прав всіх громадян.

«Автори серіалу «Слуга народу 3» ні в якому разі не хотіли образити людей з особливими потребами та їх рідних і близьких. Ми приносимо свої вибачення тим, хто сприйняв це особисто. Але всі ми не можемо ігнорувати той факт, що, на превеликий жаль, в нашому суспільстві слова «олігофрен», «даун», «дебіл» використовуються в негативній конотації», - йдеться у дописі.

Вони вважають ницістю цитували антигероя серіалу і приписувати його слова Володимиру Зеленському. Вказують, що на команду кандидата в президенти постійно чиниться тиск, лунають прямі образи - «зе-дебіли», «недолюди», «виродки» і так далі.
 
Однак це вибачення викликало неоднознаяну реакцію, адже українці не повірили у чесність команди Зеленського.
 
«Не в одному Вашому ролику я не побачила поваги до народу, лише знущання і понти перед владою. 
Свій пацан у нас вже був.... і чим це закінчилось? ...Я скажу, що Ви єдиний, хто розв‘яже громадянську війну, бо патріоти України не дадуть реваншистам прийти до влади!  Я б Вас зрозуміла, якщо б Ви пішли зі своєю партією спочатку у парламент і ті всі питання що задаєте, спробували вирішити там. Я б до Вас відносилась по іншому, якщо б Ви з повагою відносилися до людей, говорили дипломатично зі своїми опонентами, а не як гопник з під воротні», - написала Наталія Бойко.

Все почалося з того, що заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко дала добу Зеленському на вибачення перед
батьками дітей з інвалідністю, перед людьми з синдромом Дауна, людьми з фізичними вадами. Нардепка вказує, що в фільмі «Слуга народу – 3», співпродюсером і Голобородьком якого є Зеленський , в образливому контексті вжито слова «дебіли», «олігофрени» і «дауни». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, володимир зеленський, українці
В тему