8 Квітня 2019
Новини

Дівчинка-троль зі синдромом нечесаного волосся стала зіркою Мережі (фото)

Дівчинка-троль зі синдромом нечесаного волосся стала зіркою Мережі (фото)

У Північному Йоркширі в Великобританії мешкає маленька дівчинка на ім.’я Вінтер Сеймур, і у неї рідкісний синдром неслухняного волосся.

Її мама, 33-річна Шарлотта, каже, що дочка народилася чорнява, але незабаром у неї почало рости пряме біле волосся, яке стирчало з її голівки і «робили схожим на пташеня». А коли дівчинка підросла, то стало зрозуміло, що її волосся – щось дивовижне, воно абсолютно не розчісується і не хоче вкладатися в зачіски, передають «Фішки».

«Волосся доньки божевільне! Воно ніби злипається разом, утворюючи всередині мільйон вузликів. Їх неможливо розчесати. У школу я зав’язую доньці хвостик, щоб волосся їй несильно заважало», – каже мама семирічної Вінтер.

Рідні кажуть, що через свою дику гриву маленька Вінтер схожа на ляльку-троля. А мама стверджує, що перепробувала всі способи для приборкання доньчиних кісок – від випрямлячів до афро-карибських засобів для укладки.

Синдром неслухняного волосся – дуже рідкісний стан, який, за оцінками експертів, зафіксовано всього у 100 людей у світі, один з них – Альберт Ейнштейн. При цьому синдромі волосся росте не вниз, а в різні боки.

«У нас є ще дві дочки – 10-річна Саванна і 9-річна Есме, у них звичайне, нормальне волосся. Тільки Вінтер особлива. Ми кличемо її Чакі, як знамениту ляльку, в неї ще іноді і настрій такий же буває», – розповіла Шарлотта.

«За ці роки ми перепробували все, щоб приручити її волосся: безліч різних шампунів і кондиціонерів, глибокий догляд і різні олійки. Але у Вінтер чутлива шкіра голови, і якщо занадто тиснути на волосся, їй стає боляче до сліз. Тому ми змирилися і намагаємося мінімально втручатися в природу її унікального волосся», – констатує мама незвичайної дівчинки.

За словами фахівців, структура волосся може помінятися з настанням статевого дозрівання. Можливо, волосини, що стирчать у різні боки, стануть гладшими і слухнянішими. А поки родині залишається тільки підтримувати унікальну Вінтер і вселяти їй впевненість у собі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, Фото, Курйози
В тему