8 Квітня 2019
Новини

Німеччина пропонує скасувати санкції проти Росії

Німеччина пропонує скасувати санкції проти Росії

Німецькі дипломати та депутати відкрито ведуть активні дії для зняття санкційного тиску з Російської Федерації у Раді Європи і планують досягнути цього на поточній сесії ПАРЄ.

Цю інформацію "Європейська правді" підтвердили кілька не пов’язаних один з одним західних дипломатів, а також представників експертної спільноти.

Представники Німеччини і раніше не приховували, що віддають перевагу «діалогу» з РФ, навіть якщо для цього доведеться поступитися тиском а неї.

Однак тепер йдеться про скоординовану кампанію, яка набула значних масштабів напередодні весняної сесії ПАРЄ.

Примітно, що ця активність  є надпартійною: вона охоплює представників обох ключових сил урядової коаліції – ХДС/ХСС та соціал-демократів.

Так, днями депутати від ХДС та СД спрямували на адресу президента ПАРЄ лист із проханням переглянути санкційні правила, прибравши право Асамблеї накладати санкції на делегації держав-порушниць при затвердженні їх повноважень.

Німецькі депутати ведуть роз’яснювальну роботу у ПАРЄ, переконуючи інших парламентарів, мовляв, боротьба України з РФ є «передвиборчою технологією» і Європа не має її підтримувати.

Парламентарі також запевняють, що ідею прощення Росії підтримує особисто Ангела Меркель.

Сама канцлерка досі не оприлюднювала позицію з цього приводу, але німецькі дипломати також безпрецедентно активно домовляються із представниками інших держав про повернення росіян до ПАРЄ без санкцій.

Офіційний Берлін запевняє, що це дозволить «врятувати членство Росії у Раді Європи», хоча їх опоненти ставлять під сумнів цю логіку.

За даними джерел, серед варіантів – пришвидшення плану де-факто ліквідації санкційного механізму вже на квітневій сесії ПАРЄ.

Про небачену активність на даному фронті, хоча і без зазначення причетної до цього держави, яка до неї причетна, повідомив у неділю посол Британії у Раді Європі Крістофер Івон.

«Як мені розповіли, протягом цього тижня Рада Європи робила сама собі хімічну кастрацію. І це точно не те, чого ми прагнемо», - написав він у твіті, натякаючи, що вона сама позбавляє себе права накладати санкції.

У попередньому дописі британський дипломат уточнив, що наполягає на покаранні Росії за порушення нею принципів РЄ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, німеччина, росія
В тему