5 Квітня 2019
Новини

На Рівненщині 6-місячне маля раптово померло після щеплення

На Рівненщині 6-місячне маля раптово померло після щеплення

29-річний Іван Гірей та його громадянська дружина 17-річна Анастасія Кльоп назвали свою донечку на честь бабусі – Фаїна.

Дівчинка росла здоровою. 29 березня в Костопільській амбулаторії  її оглянув лікар, після чого дитині зробили щеплення  від поліомієліту та гепатиту.

«Ми ще пішли до магазину купити малій куртку і сукню на Великдень. А вже вдома моєї дитини не стало, – розповідає згорьована мати. – В 15 років я завагітніла, в 16 родила, не вбила – родила, хотіла цю дитину, а в 17 поховала».

Але як дитя могло так раптово померти?

«Здорова дитинка була. Та почала задихатися. «Швидка» їхала 40 хвилин. Вони ручку підняли, опустили і кажуть: «Чого ви нас визвали? Міліцію визивайте», – бідкається двоюрідна бабуся померлої дівчинки, Марія Іванівна. Родина переконана: всьому виною вакцина та медики.

«Чого було не зробити якусь пробу, нащо було дві вакцини в один день колоти?» – питає Іван Гірей.

Натомість медики кажуть: усе робили за правилами. Холодовий режим зберігання вакцини дотриманий. Восьмеро дітей, щеплені тією ж вакциною у той самий день, не мають нарікань на стан здоров’я.

«Остаточні причини смерті стануть відомі тільки після експертизи. Це може бути і синдром раптової смерті новонароджених», – каже завідувачка Костопільської амбулаторії ЗПСМ № 2 Оксана Більковська.

У поліції повідомляють: попередня причина смерті дівчинки – раптова смерть з ознаками дихальної недостатності. Експертам у столиці треба буде з’ясувати, чи є причинно-наслідковий зв’язок між проведеним щепленням та смертю дитини. У родині ж налаштовані категорично: якщо не будуть покарані винуватці, сім?я піде на самосуд.

Вікторія Малецька

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, смерть, щеплення, рівне, діти
В тему