5 Квітня 2019
Новини

На волинській митниці затримали чоловіка з прихованою валютою

На волинській митниці затримали чоловіка з прихованою валютою

На посту Доманове, що у Ратнівському районі, митники встановили перевищення дозволеної норми готівкової валюти на 2400 Євро.

ЇЇ у «бардачку», окремо від дозволених 10 тисяч Євро, намагався провезти із Білорусії пасажир легкового автомобіля, мешканець Рівненщини. При цьому водій авто скористався  «зеленим коридором» як смугою спрощеного митного контролю, – повідомляють у Волинській митниці ДФС.

Волинська митниця нагадує громадянам України, що дозволений до переміщення через «зелений коридор» ліміт готівки валюти визначений постановою Нацбанку України від 27.05.2008 №148 у розмірі до еквіваленту 10 тисяч Євро. Надмір підлягає обов’язковому письмовому декларуванню та документальному підтвердженню походження.

Відтак, пасажиру залишили 10 тисяч Євро. Решту, що за курсом Нацбанку України становить майже 65 тисяч гривень, тимчасово вилучили до рішення суду.

Згідно зі статтями 471,472 Митного Кодексу України недекларування валюти, що перевищує встановлену норму, тягне за собою накладення штрафу та її конфіскацію.

Читайте також:

На Волині засудили білоруського контрабандиста за спробу дати хабар

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, доманове, валюта, митниця
В тему