4 Квітня 2019
Новини

Повідомили, у скільки українцям обійдуться дебати на стадіоні

Повідомили, у скільки українцям обійдуться дебати на стадіоні

Дебати на стадіоні збільшать витрати Державного бюджету на їхню організацію мінімум на 120 тисяч гривень.

Саме стільки коштує оренда НСК «Олімпійський» на один день, - про це повідомляє у соцмережах Перший заступник Голови комітету з питань свободи слова та інформаційної політики ВР України Ольга Червакова.

«Кандидати не зможуть оплатити цю суму з власних виборчих фондів, бо, згідно постанови ЦВК, кошти виборчих фондів використовуються на оплату заходів, пов'язаних з передвиборчою агітацією. А дебати - це зовсім інший формат, проведення якого має фінансуватися виключно з державного бюджета та проходити на базі Суспільного мовника», - повідомила заступниця.

На її думку, використати кошти виборчих фондів кандидати можуть лише якщо дебати організовані комерційним мовником, і якщо це цикл передач - стаття 62 Закону про вибори Президента.

«З власного телевізійного досвіду я розумію, що одного дня оренди стадіону не вистачить, бо технологія телевиробництва передбачає підготовчий етап, встановлення техніки, світла тощо. Тож, 120, очевидно, варто буде помножити на 2», - підсумувала Червакова. 

Такі її розмірковування нарвалися на шквал критики пересічних дописувачів. Українці обурені тим, що значно більші кошти розкрадаються і їм нема ліку, тому гроші на дебати аж ніяк не спустошать держбюджет. На думку користувачів, такі промови свідчать про те, що дебати хочуть злити і вже не важливо чия сторона, адже, як завжди, думки українців нікого не цікавлять.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Політика, дебати, вибори 2019, спорт, гроші
В тему