3 Квітня 2019
Новини

Про що хоче домовлятися Російська церква із Зеленським?

Про що хоче домовлятися Російська церква із Зеленським?

Представникам так званої Української Православної Церкви Московського Патріархату потрібно домовлятися з імовірним переможцем президентських перегонів в Україні шоуменом Володимиром Зеленським.

Таку думку висловив відомий протоієрей Російської Православної Церкви Всеволод Чаплін.

«Традиціоналістам потрібно досягати домовленостей з лідером гонки. Вимагаючи письмових гарантій припинення гонінь на канонічну Церкву, повернення політемігрантів і критиків «європейського вибору» в політику і суспільне життя перед виборами в Раду, призначення міністром культури (він курує релігію) Юрія Бойка, Віктора Медведчука, Вадима Новинського або Василя Анісімова (голова прес-служби УПЦ МП)», — сказано у повідомленні.

Разом з тим, Всеволод Чаплін зазначив, що «надії на все це не так багато — Захід теж буде чогось вимагати від Зеленського».

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбувся перший тур президентських виборів.

Станом на ранок 3 квітня, Центральна виборча комісія опрацювала 99,88% протоколів в електронному вигляді. Відповідно до оприлюднених результатів, лідирує Володимир Зеленський, за нього свої голоси віддали 30,23% виборців. За Петра Порошенка проголосували 15.95% виборців.

Таким чином, до другого туру, який відбудеться 21 квітня, вийшли Володимир Зеленський та чинний Президент Петро Порошенко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, вибори 2019, церква, упц мп, російська православна церква, володимир зеленський
В тему