1 Квітня 2019
Новини

Меркель привітала Порошенка із виходом у другий тур

Меркель привітала Порошенка із виходом у другий тур

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала чинного президента України Петра Порошенка із виходом у другий тур виборів.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, телефонна розмова відбулась з ініціативи німецької сторони. Під час неї було відзначено чесність та змагальність виборчого процесу в Україні.

Окрім цього, лідери країн обмінялись думками щодо подальших кроків, зокрема у рамках Нормандського формату, для активізації мирного процесу з імплементації Мінських домовленостей, звільнення заручників Кремля, а також щодо реалізації ініціативи з розгортання миротворчої місії під егідою ООН на території окупованого Донбасу.

Раніше в німецькому уряді утримались від коментарів щодо результатів першого туру виборів в Україні, аби не «брати участь у спекуляціях». Водночас у МЗС країни запевнили, що співпрацюватимуть з будь-яким обраним президентом України.

Раніше міжнародні спостерігачі повідомили, що під час виборів президента волевиявлення громадян відбулося вільно. Зазначимо, в Україні 31 березня відбувся перший тур виборів президента. Наразі у Володимира Зеленського – 30,35%. Другий – Петро Порошенко – 16,03%. Третє місце посідає Юлія Тимошенко, вона отримала 13,28% голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК опрацювала 90% протоколів: рейтинг Порошенка ще знизився

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, Світ, вибори 2019, петро порошенко
В тему