31 Березня 2019
Новини

Вибори-2019 на Волині: підкуп виборців та відсутність у виборчих списках (оновлюється)

Вибори-2019 на Волині:  підкуп виборців та відсутність у виборчих списках  (оновлюється)

На Волині 31 березня 2019 станом на 13:00 поліція Волині зареєструвала 15 заяв та повідомлень щодо можливих порушень виборчого законодавства.

Йдеться,  зокрема, про правопорушення в обласному центрі, місті Нововолинськ та Луцькому, Горохівському, Ковельському, Ківерцівському, Турійському та Маневицькому районах – повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Одне з правопорушень  стосується ймовірно підкупу виборців у Луцьку, два повідомлення - про відсутність даних громадян у виборчих списках.

Поліція зареєструвала та проводить перевірку інформації щодо можливого перешкоджання роботі однієї із дільничних комісій в місті Нововолинськ адміністрацією установи, де вона розміщена, а також факту голосування громадянина на виборчій дільниці у Луцьку поза межами виборчої кабінки.

На лінію служби «102» поліції надійшло й таке повідомлення: житель села Білосток Луцького району заявив, що на місцевій виборчій дільниці йому не дають можливості проголосувати без паспорта.

Станом на 11 годину в день голосування органи поліції у Волинській області зареєстрували чотири заяви та повідомлення, пов’язанні з виборчим процесом. Зокрема, в Журнал єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події внесено відомості щодо ймовірних порушення виборчого законодавства в Горохівському, Ківерцівському, Ковельському та Луцькому районах.

Так, до поліції надійшло повідомлення, що на ранкове засідання дільничної виборчої комісії, яка знаходиться в селі Новостав Горохівського району, не допустили спостерігача громадянської мережі «Опора».

 Інше повідомлення - від жительки села Прилуцьке Ківерцівського району, котра заявила про відсутність у списках виборців її матері. Також зареєстровано повідомлення, щодо можливих порушень виборчого законодавства на дільницях у селищі Торчин Луцького та селі Доротище Ковельського районів.

За всіма повідомлення поліція проводить перевірку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Волинь, вибори 2019, підкуп виборців, волинь, патрульна поліція, національна поліція
В тему

Останні матеріали