29 Березня 2019
Новини

Дівчину, яка вдяглася в одяг XIX століття, не пустили у Версаль (фото)

Дівчину, яка вдяглася в одяг XIX століття, не пустили у Версаль (фото)

Охоронець Версальського палацу у Франції не пропустив дівчину, яка була одягнену в сукню і хутряну накидку за модою XIX століття.

Як передає радіомережа France Bleu, співробітник визнав її наряд неналежним, пише Свідок.

25-річна Палома Берно розповіла, що захоплюється створенням костюмів XVIII-XIX століть і носить їх у повсякденному житті. При цьому жінка давно мріяла про поїздку в Версаль, оскільки цей палац був для неї одним із джерел натхнення.

За словами француженки, в цей день вона одяглася в одну зі своїх скромних суконь з квітковим малюнком, накидку з штучного хутра і червоні туфлі. Однак охоронець сказав їй, що людям в костюмах заборонений вхід на територію. Жінка відповіла йому і розповіла, що цей наряд – не костюм, а повсякденний одяг, однак співробітник все одно відмовився пропустити Берно на територію палацу.

На наступний день адміністрація замку опублікувала в Twitter звернення до жінки з вибаченнями і пообіцяла надати їй безкоштовно два квитки на відвідини пам’ятки культури в будь-який зручний для неї день.

«Версальський палац готовий прийняти Вас і всіх відвідувачів», – йдеться у повідомленні.

Будівництво палацово-паркового ансамблю Версаля почалося у 1661 році і тривало майже 50 років – до 1710 року. Він вважається найбільшим в Європі і відрізняється унікальною цілісністю задуму і гармонією архітектурних форм. З кінця XVII століття Версаль служив зразком для парадних заміських резиденцій монархів в Європі. До початку Великої французької революції палац був офіційною королівською резиденцією, а в 1801 році отримав статус музею і був відкритий для публіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка народила двійню через місяць після перших пологів (фото)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, Фото, Курйози
В тему