29 Березня 2019
Новини

Плюсам світить перевірка через «розпад України» у «Слузі народу-3»

Плюсам світить перевірка через «розпад України» у «Слузі народу-3»

Член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський ініціював моніторинг телеканалів, які демонструють у своєму ефірі епізоди серіалу «Слуга народу-3» із меседжами щодо «розпаду» України.

Про це посадовець повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Наразі ініціюю моніторинг ефіру окремих телеканалів, які демонструють в своєму ефірі ті серії серіалу «Слуга народу-3», в яких йдеться про так званий «розпад України», з метою неупередженого вивчення на предмет порушення вимог українського законодавства", — зазначив Костинський.

Він зауважив, що неприємно вражений спекуляціями творців серіалу на теми територіальної цілісності України і Революції Гідності.

«Саме так, ці «творчі фантазії» вважаю саме спекуляціями. Обурений тим, що ці спекуляції транслюються в ефірі окремих українських телеканалів напередодні виборів Президента України», — уточнив член регулятора.

На підтвердження своїх слів Костинський зацитував фрази із серіалу: «...После шести «Майданов» люди предпочитают помалкивать... То есть, Украины больше нет...»

«В умовах тимчасової окупації Криму, частини Донецької і Луганської областей України Російською Федерацією, в умовах 5 років російсько-української війни, тотальних переслідувань російськими спецслужбами кримських татар і українців в Криму, а також переслідувань на півострові Православної церкви України, подібний контент в ефірі українського телебачення особисто вважаю неприйнятним і принизливим», — наголосив Костинський.

Водночас він пояснив, що завдання членів Нацради полягає у тому, щоб оперативно реагувати на сумнівний, з точки зору Доктрини інформаційної безпеки, телевізійний продукт, який, зокрема, провокує обурення громадян України, і перевіряти його на предмет порушення вимог статті 6 Закону «Про телебачення і радіомовлення» і вимог статті 28 Закону «Про інформацію».

Як повідомлялося, прем’єра третього сезону серіалу «Слуга народу», головну роль в якому виконує кандидат у президенти Володимир Зеленський, відбулася 27 березня на телеканалі «1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З’явилася пародія на «Слугу народу» (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, суспільство, слуга народу, скандал, політика
В тему