29 Березня 2019
Новини

Російські хакери створили копії сайтів українських ЗМІ та організацій

Російські хакери створили копії сайтів українських ЗМІ та організацій

Служба безпеки України заявляє, що російські спецслужби створили копії сайтів низки українських ЗМІ й організацій для проведення кібератаки на виборах Президента.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Зазначено, що хакерське угруповання протягом декількох місяців створювало інтернет-інфраструктуру з доменами, які за назвою збігаються з назвами популярних українських електронних ЗМІ, операторів зв'язку і великих телекомунікаційних компаній.

«Ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки СБУ поінформував всіх, проти кого потенційно була спрямована кібератака, для забезпечення можливості завчасного реагування в разі спроб реальних атак. Для збереження іміджу цих ЗМІ й організацій СБУ не публікує повний список доменів виявленої кримінальної інфраструктури», - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що доменні імена вперше зафіксовані у кількох російських інтернет-провайдерів, а облікові записи, які використовуються для їх реєстрації, раніше застосовувалися для кібератак на державний сектор протягом 2018 року.

СБУ заявляє, що хакери за допомогою цих облікових записів створили низку командно-контрольних серверів для керування вірусними атаками. Передбачається, що задум кібератаки полягав у створенні максимального суспільного резонансу і негативного інформаційного впливу напередодні проведення виборів Президента.

Читайте також: 

Росія створила УПА і УНА для зриву українських виборів.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, Світ, Політика, сбу, вибори 2019, інтернет, інтернет, інтернет, змі
В тему