28 Березня 2019
Новини

У Луценка призупинили розслідування проти Саакашвілі

У Луценка призупинили розслідування проти Саакашвілі

Відновлене 1 березня 2019 року слідство у кримінальній справі, яку розслідує СБУ з лютого 2018 року і в якій екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі підозрюють нібито в участі в злочинній організації, знову призупинила Генеральна прокуратура України 25 березня.

Про це заявив адвокат Руслан Чорнолуцький, передає ТСН.

«Після того, як нам стало відомо про відновлення кримінальної справи стосовно Саакашвілі, я подав запит у Генпрокуратуру і СБУ з вимогою надати можливість ознайомитися з матеріалами справи і на якому етапі перебуває розслідування. Сьогодні отримав відповідь, що справу знову призупинено на невизначений термін», - розповів він.

Причиною для такого процесуального рішення є те, що Генпрокуратура України ще не отримала відповіді з Нідерландів на свій запит про надання міжнародної правової допомоги у рамках цього кримінального провадження.

Як повідомлялося, 12 березня в інтерв’ю журналістові Дмитру Гордону Саакашвілі заявив, що має намір повернутися в Україну 1 квітня і вже придбав квиток на літак.

12 лютого 2018 року Саакашвілі затримали в ресторані «Сулугуні» в центрі Києва, після чого доставили в аеропорт «Бориспіль» і відправили літаком до Польщі. Органи влади України пояснили, що це було зроблено у рамках процедури реадмісії, оскільки Саакашвілі як особа без громадянства незаконно перебував на території України, до якої в'їхав у вересні 2017 року з Польщі, що супроводжувалося протистоянням його соратників з прикордонниками і правоохоронцями на кордоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Повернення генацвале»: Саакашвілі їде в Україну

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, політика, міхеїл саакашвілі
В тему