28 Березня 2019
Новини

«Tinder для бабусь»: як пенсіонерки з Європи у Гамбії купують «любов» темношкірих хлопців (фото)

«Tinder для бабусь»: як пенсіонерки з Європи у Гамбії купують «любов» темношкірих хлопців (фото)

Європейські білошкірі пенсіонерки дедалі охочіше летять на відпочинок до Гамбії. Що ж приваблює їх у цій невеликій західноафриканській країні? Це з’ясували журналісти, які назвали Гамбію «клубом знайомств для бабусь».

Одні курорти славляться пляжами, інші – мінеральними водами... А ось невелика Гамбія, країна на заході Африки, прославилась як місце, де європейські пенсіонерки зі смаком згадують молодість. Навіть дама на дев’ятому десятку легко знайде тут молодика, який за скромну винагороду проведе з нею дуже романтичну відпустку, передають «Фішки», посилаючись на розслідування західного видання The Sun.

Британська журналістка, вражена кількістю білих європейських дам пенсійного віку, які відверто обіймалися і цілувалися просто на вулицях із місцевими хлопцями, влучно назвала Гамбію «ожилим Tinder для бабусь».

«Що відбувається в Гамбії, залишається в Гамбії, – каже постійна відпочивальниця Барбара, якій вже за вісімдесят. – Тут стільки красенів, що неможливо встояти. Навіть у моєму віці!» Молодий коханець вважається тут серед приїжджих дам необхідним аксесуаром.

Молоді гамбійці вважають літніх туристок способом підробітку, а деякі мітять і вище, мріючи одружитися зі своєю пасією і виїхати в Європу. Але досвідчених європейок складно обкрутити. 62-річна Джекі Сімпсон каже, що їздить відпочивати в Гамбію вже сім років, за цей час змінила 15 молодих коханців і не заплатила їм ні копійки. «З ними треба бути обережною, – застерігає Джекі. – Вони вважають бабусь золотим дном. Але я на це не ведусь. Я просто розважаюся, отримую задоволення, нічого серйозного».

«Я три роки прилітаю сюди відпочивати і кожного разу зустрічаюся з тим самим місцевим хлопцем. Йому 36, – каже 60-річна Джулі Рамсі. – Але це не справжні стосунки. Я не вийду за нього, і він не поїде до Англії. Я сказала йому, що у мене немає заощаджень».

Однак не всі туристки такі розсудливі. Адвокат Ламін Сісей, що працює в столиці Гамбії, Банжулі, каже: щороку до нього звертаються сотні жінок, що позбулися всіх своїх заощаджень через гамбійських коханців. «Тутешні хлопці мріють про одне – виїхати до Європи, – каже він. – Якщо це не виходить, вони намагаються виманити у своїх старих подружок якомога більше – отримати від них будинок, машину, утримання на місяць. Багато жінок, будучи обдуреними, не може зупинитися і попадається на ці трюки знову і знову. Одна моя клієнтка була ошукана молодими коханцями кілька разів поспіль, але все ж ніяк не може зупинитися».

Самі гамбійці в бесідах із журналістами цілком відверті. «Тут немає надії, немає майбутнього, – каже 21-річний хлопець, який не приховує, що розводить літніх жінок на гроші. – Я старший син у сім’ї, мені потрібно утримувати рідних, але чесно заробити я можу мізерні копійки. Я мрію про інше життя, хоча деякі мої друзі загинули, намагаючись його досягти. Двох убили в Лівії, ще п’ятеро потонули на човні при спробі переплисти Середземне море і потрапити в Італію. До того ж це чесний обмін. Ми даруємо цим жінкам королівське ставлення і секс, а натомість отримуємо гроші, а якщо пощастить – візу. Що в цьому поганого?»

Не всі, втім, згодні із чесністю цього обміну. 71-річна Маргарет Сарр зі Сассексу через «гамбійську любов» позбулася 200 000 фунтів стерлінгів. Вона познайомилася зі 31-річним Самбою Сарра в 2002 році, будучи в Африці у відпустці разом із чоловіком-британцем. Жінка почала відвідувати симпатичного інструктора з верхової їзди двічі на рік, і в 2004 році розлучилася з чоловіком. Рік по тому вони із Самбою одружилися, а в 2006-му вона перевезла молодого чоловіка до Британії. Маргарет працювала медсестрою, щоб утримувати сім’ю, а Самба тим часом зраджував їй з ровесницею. У 2010-му доброзичливці надіслали Маргарет фото Самби, його коханки і двох їхніх дітей, яких її гамбійський зрадливець нажив з подругою за роки шлюбу. Але лише через кілька років після цього Маргарет зважилася на розлучення.

Зараз британка судиться із Самбою, намагаючись відсудити у нього будинок у Замбії, який купила на його ім’я. «Я була наївною, – каже вона. – Іншим варто бути обережнішими».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Фото
В тему