Дешево і корисно: які вітаміни містять картопля та цибуля
Звичні та недорогі продукти – картопля і ріпчаста цибуля – містять корисні речовин і вітаміни.
У картоплі міститься до 15% крохмалю, 1-2% білка, 0.5-1% цукрів і близько 1% мінеральних солей, – пише Ukrhealth.
Крім того, в ній виявлені клітковина, жири, органічні кислоти (переважно лимонна, яблучна і щавлева), аскорбінова і фолієва кислоти. Картопля – це джерело не тільки амінокислот, солі кальцію, калію, фосфору і заліза, але і вітамінів В1, В2, В6, К, Е, Н і U.
200 грамів свіжої картоплі містять майже добову дозу аскорбінової кислоти.
Картопля має протизапальні, ранозагоювальні, спазмолітичні та сечогінні властивості, і займає провідне місце в дієтичному харчуванні.
Не менш корисна і ріпчаста цибуля: в ній є клітковина, солі кальцію і фосфору, ефірні олії, аскорбінова кислота, вітаміни В1, В2 і РР, а також провітамін А.
Фітонциди, що містяться в цибулі, пригнічують ріст патогенних мікроорганізмів. 70 грамів зеленої цибулі повністю задовольняють добову потребу в аскорбіновій кислоті.
Читайте також:
Скільки овочів і фруктів треба вживати щодня
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.