27 Березня 2019
Новини

Свято корупції в Україні: НАБУ закрило всі справи про незаконне збагачення

Свято корупції в Україні: НАБУ закрило всі справи про незаконне збагачення

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повністю закрило 26 кримінальних проваджень, після скасування Конституційним судом статті Кримінального кодексу про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Про це повідомили на сторінці НАБУ у Facebook.

Детективи зазначили, що в бюро більше немає справ про незаконне збагачення.

«Через рішення Конституційного суду повністю закриті 26 кримінальних проваджень, і 37 — в частині статті 368-2 КК України. Загальна сума статків, законність походження яких досліджували детективи НАБУ в цих справах, становила близько 500 мільйонів гривень», - заявили в Антикорупційному бюро та додали, що у закритих справах шлося про доходи та майно народних депутатів, прокурорів, посадовців центральних органів влади та суддів.

Нагадаємо, раніше Конституційний Суд України визнав статтю про незаконне збагачення «такою, що не відповідає Конституції України (є неконституційною)».

Зазначимо, що саме впровадження статті про незаконне збагачення у 2015 році було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов’язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Корупційне» рішення КСУ: у чому «зрада» і чи можлива «перемога»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика, суспільство, корупція, конституційний суд
В тему