27 Березня 2019
Новини

Напередодні виборів у Луцьку вимкнуть світло: повідомили причину

Напередодні виборів у Луцьку вимкнуть світло: повідомили причину

У суботу, 30 березня 2019 року з 20:30 до 21:30, у Луцьку вимкнуть світло. Так Волинь долучиться до всесвітньої акції «Година Землі».

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Минулого року до цієї ініціативи приєдналися більше 7000 міст у 188 країнах по всьому світі. Акція «Година Землі» демонструє всьому світу, що дії проти глобального потепління не тільки необхідні, але й можливі.

«Цього року хвиля Години Землі прокотиться світом 30 березня. Тема цьогорічної кампанії продовжує закликати встановити власний Connect2Earth («Злови зв'язок з Землею») та підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою, який нам так потрібно відновити. Природа дає нам не тільки естетичну насолоду, але й послуги та багатства, без яких неможливо уявити наше життя — чисту воду та повітря, регуляцію клімату, їжу, ресурси та багато іншого», - йдеться на сайті акції.

Луцьк вже дванадцятий раз братиме участь у цій всесвітній ініціативі. Тому в суботу 30 березня на одну годину з 20:30 до 21:30 вимкнуть підсвітку на Луцькому замку, Театральному майдані, приміщенні Луцької міської ради, освітлення Центрального парку культури та відпочинку, переведуть на нічний режим роботи освітлення центральних вулиць та майданів.

«Вимкніть світло і непотрібні електроприлади в квартирі на одну годину 30 березня з 20:30 до 21:30 год. Так ми можемо заощадити половину кіловата, паливо на вироблення цієї кількості електроенергії не спалюватиметься, і відповідно, в атмосферу не буде викинуто приблизно 200 грам вуглекислоти. У масштабах країни це складе більше 10 тисяч тонн. Година Землі – це прості щоденні дії – виключати за собою світло і воду, зменшити використання одноразових речей, сортувати сміття, їздити на велосипеді та багато чого іншого. Долучайтеся до «Години Землі 2019!», – кажуть організатори акції.

Цього року «Годину Землі» люди у різних українських містах проводитимуть на тематичних акустичних концертах, лекціях про екологію, велопробігах, демонстраціях екофільмів тощо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, освітлення, луцьк
В тему